Odkryj nową muzykę

Last.fm jest serwisem do odkrywania muzyki, dzięki spersonalizowanym propozycjom przygotowanym dla ciebie, na podstawie muzyki, której słuchasz.

Uruchom swój profil Last.fm Zamknij okno

Turboweekend

Tagi

Tagi wszystkich

Więcej tagów

Biografia

Turboweekend, to trio z Kopenhagi, w którego skład wchodzą Martin Øhlers Petersen (perkusja), Silas Bjerregaard (wokal) i Morten Køie (bas). Trzej Duńczycy poznali się w szkole podstawowej i grają razem odkąd razem zaczęli uczęszczać do szkoły.

Ich kariera muzyczna nabrała rozpędu w 2006 roku, kiedy założyli właśnie Turboweekend. Zespół ma na koncie trzy albumy i EP-kę, którą udostępniał do ściągnięcia za darmo ze swojej strony internetowej: www.turboweekend.com.

Drugą płytę Turboweekend - „Ghost Of A Chance” promował między innymi singiel „Trouble Is”, który był zremiksowany przez takie gwiazdy klubowej muzyki jak Tiesto, czy Joker.

Album numer trzy - „Fault Lines” - ujrzał światło dzienne 25 czerwca 2012 roku i od razu wskoczył na pierwsze miejsce listy najczęściej kupowanych płyty w serwisie iTunes.

Dyskografia:

2007 - Night Shift (LP)
2008 - Swedish Remixes
2009 - Ghost of a Chance (LP)
2010 - Bound (EP)
2012 - Fault Lines (LP)

Nagrody:

2008 - nominacje w kategorii „Debiut Roku” w duńskich plebiscytach P3 Gold oraz Zulu Awards.
2010 - nominacja do nagrody w konkursie MTV Europe Music Awards w kategorii „Best Danish Act”.
2010 - nagroda Gaffa za „Duński hit 2010 roku” („Trouble Is”)
2010 - nagroda P3 Gold w kategorii „Przełom roku 2010”.
2012 - nagroda duńskiego magazynu Gaffa w kategorii „Best Live Act 2011”.


www.turboweekend.com
https://www.facebook.com/turboweekend
http://www.myspace.com/turboweekend

Wideo

Najpopularniejsze albumy

Wydarzenia

Dodaj wydarzenie

Trend słuchacza

57 748słuchaczy w sumie
1 017 823scrobbli w sumie
Trend ostatnich odsłuchań:

Rozpocznij scrobblowanie i śledź historię swoich utworów

Użytkownicy Last.fm scrobblują muzykę, której słuchają w iTunes, Spotify, Radiu oraz w ponad 200 innych odtwarzaczach muzyki.

Utwórz profil w Last.fm

Shoutbox

Zostaw komentarz. Zaloguj się w Last.fm lub zarejestruj.

Słuchają teraz

Najczęściej słuchane przez