Odkryj nową muzykę

Last.fm jest serwisem do odkrywania muzyki, dzięki spersonalizowanym propozycjom przygotowanym dla ciebie, na podstawie muzyki, której słuchasz.

Uruchom swój profil Last.fm Zamknij okno

Tears for Fears

Tagi

Tagi wszystkich

Więcej tagów

Biografia

Tears for Fears to duet: Roland Orzabal i Curt Smith. Muzycy założyli zespół w 1981 roku w Anglii (Bath). Wydana w 1983 debiutancka płyta „The Hurting”, utrzymana była w rytmie synth-popowym i otworzyła muzykom drogę do sukcesu.
W 1985 roku ukazała się płyta „Songs from the Big Chair”, która dzięki takim utworom jak „Everybody Wants to Rule the World” oraz „Shout” rozsławiła duet w całej Ameryce.

Idąc za ciosem, w 1989r. artyści skomponowali album „The Seeds of Love” o psychodelicznym, jazzrockowym brzmieniu.
We wczesnych latach 90. Smith odszedł z Tears for Fears. Wtedy to powstała solowa płyta Smitha „Soul on Board”.
Ostatecznie w 2004 roku Smith i Orzabal ponownie połączyli swoje siły, tworząc płytę „Everybody Loves a Happy Ending”.

Dyskografia
- The Hurting (1983)
- Songs from the Big Chair (1985)
- The Seeds of Love (1989)
- Tears Roll Down (Greatest Hits 82-92) (1992)
- Elemental (1993)
- Raoul and the Kings of Spain (1995)
- Saturnine Martial & Lunatic (1996)
- Everybody Loves a Happy Ending (2004)
- Secret World (2006)
- Live From Santa Barbara (2009)

Wideo

Najpopularniejsze albumy

Trend słuchacza

1 216 387słuchaczy w sumie
15 893 997scrobbli w sumie
Trend ostatnich odsłuchań:

Rozpocznij scrobblowanie i śledź historię swoich utworów

Użytkownicy Last.fm scrobblują muzykę, której słuchają w iTunes, Spotify, Radiu oraz w ponad 200 innych odtwarzaczach muzyki.

Utwórz profil w Last.fm

Shoutbox

Zostaw komentarz. Zaloguj się w Last.fm lub zarejestruj.

Słuchają teraz

Najczęściej słuchane przez