Odkryj nową muzykę

Last.fm jest serwisem do odkrywania muzyki, dzięki spersonalizowanym propozycjom przygotowanym dla ciebie, na podstawie muzyki, której słuchasz.

Uruchom swój profil Last.fm Zamknij okno

Shout

Tagi

Tagi wszystkich

Więcej tagów

Biografia

Shout - polski zespół rockowy założony w 1985 roku w Kłodzku. Shout prezentuje lekki hard rock połączony z rock’n’rollem. Od początku liderem zespołu był wokalista i gitarzysta Marek Terlecki, który również był autorem większości tekstów. Największe przeboje to: Przepraszam za miłość, Musisz być moja i Tylko dla Ciebie

Skład

* Marek Terlecki - gitara, wokal
* Marek Makarewicz - bas (od 1987-1995, od 2004)
* Tomasz Wojtala - gitara (do 1987)

* Arkadiusz Nowak gitara (1987-1993)
* Tomasz Chiniewicz - perkusja
* Artur Załucki - (od 1993)
* Krzysztof Mitan - bas (do 1987)
* Marcin Wełyczko – gitara (od 2004)
* Tomek Jastrzębski – bas (2004)

Dyskografia

* 1993 Przepraszam za miłość
* 1993 Jak we śnie
* 1993 Ballady (Shout i Przyjaciele)
* 1994 Aż do krwi
* 1995 10 lat
* 1995 Ballady
* 2005 005
* 2006 Nie-Trendy Rock

Wideo

Najpopularniejsze albumy

Trend słuchacza

9 967słuchaczy w sumie
176 889scrobbli w sumie
Trend ostatnich odsłuchań:

Rozpocznij scrobblowanie i śledź historię swoich utworów

Użytkownicy Last.fm scrobblują muzykę, której słuchają w iTunes, Spotify, Radiu oraz w ponad 200 innych odtwarzaczach muzyki.

Utwórz profil w Last.fm

Shoutbox

Zostaw komentarz. Zaloguj się w Last.fm lub zarejestruj.
  • ltlane777

    American Shout rocks!

    6 VIII 0:47 Odpowiedz
  • mc_aural

    ;D O kur.. :D Co za piękne wspomnienia :D Miszczowie refrenów :D To była muzyka, no nie ? :D I te bezkompromisowe teksty :D Cud miód :D

    1 II 6:26 Odpowiedz
  • Olinka_

    Oby taka muza kiedyś wróciła, choćby w Raju ? [2]

    6 X 2012 Odpowiedz
  • penigra

    USA Hard Rock Band

    20 VII 2012 Odpowiedz
  • mc_aural

    Oby taka muza kiedyś wróciła, choćby w Raju ?

    19 VII 2012 Odpowiedz
  • Tenetith

    Polish Shout all you stupid assholes ! [5]

    25 II 2012 Odpowiedz
  • Wojtus93

    Polish Shout all you stupid assholes ! [4]

    8 I 2012 Odpowiedz
  • Nikloonowa

    Polish Shout all you stupid assholes ! [3]

    6 I 2012 Odpowiedz
  • Kajek1993

    Polish Shout all you stupid assholes ! [2]

    6 I 2012 Odpowiedz
  • sebas303

    heh, dziś przypadkowo trawiłem na ich piosenki i ... tego między innymi słuchałem jak byłem totalnym łebkiem. Dzięki brat, bo to dzięki Tobie miałem tą przyjemność po raz pierwszy ich zasłyszeć!

    28 IX 2011 Odpowiedz
  • varg_vikerne

    są niesamowici, dlaczego tyle lat żyłem w niewiedzy, że taka kapela istnieje? i to jeszcze tak blisko w Kłodzku!

    23 IX 2011 Odpowiedz
  • Mefju321

    Bardzo dobra kapela, szkoda tylko, że tak mało popularna.

    12 VI 2011 Odpowiedz
  • PP667

    SHOUT (POL)

    29 XII 2010 Odpowiedz
  • Donk_pi_fly

    Polish Shout all you stupid assholes !

    14 XI 2010 Odpowiedz
  • hanskfheag

    I left shout a shout AHAHAHAAHAHAHAHAHHAAHAHa-no.

    16 VII 2010 Odpowiedz
  • Executioner1985

    Shout - milion razy lepszy od Iry, Perfectu, Lady Pank, Maanamu i tym podobnych grajków. "Podła Suka", "Wejdź We Mnie" i "Zabierz Mnie" rządzą! "Przepraszam Za Miłość" już znałem od dawna ze słyszenia :P Shout!!!

    8 XII 2009 Odpowiedz
  • mmru

    oja, Shout na imprezach to dopiero był epizod :) last.fm przypomina takie fajne czasy..

    14 IX 2009 Odpowiedz
  • michalgal

    Shout jest wielki! (polski oczywiście)

    19 VIII 2009 Odpowiedz
  • GunwarOriginals

    Amercian Shout. (theres a swedish shout too, theyre the best shout I've heard. myspace.com/shoutsweden

    25 VII 2009 Odpowiedz
  • paulgear

    Whilst i'm a proud fan of the American hair metal Shout, the top tracks and similar artists suggest that the Polish shout should be the one whose photo is displayed.

    23 VI 2009 Odpowiedz
  • Wszystkie wiadomości 68

Najczęściej słuchane przez