Odkryj nową muzykę

Last.fm jest serwisem do odkrywania muzyki, dzięki spersonalizowanym propozycjom przygotowanym dla ciebie, na podstawie muzyki, której słuchasz.

Uruchom swój profil Last.fm Zamknij okno

Sława Przybylska

Tagi

Tagi wszystkich

Więcej tagów

Biografia

Sława Przybylska (ur. 2 listopada 1932 w Międzyrzecu Podlaskim) - polska piosenkarka.

Absolwentka Zespołu Państwowych Szkół Plastycznych, studiowała handel zagraniczny w Szkole Głównej Służby Zagranicznej. Udzielała się artystycznie już w czasie studiów[1], debiutowała na szerszej scenie pod koniec lat pięćdziesiątych XX w.; rozgłos zdobyła w 1958 piosenką Pamiętasz była jesień (podkładając głos w filmie Wojciecha Hasa Pożegnania).

Odznaczona przez Prezydenta RP Aleksandra Kwaśniewskiego Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski.

Najbardziej znane wykonania to:

* Ach panie panowie
* Krakowska kwiaciarka
* Pamiętasz była jesień
* Piosenka o okularnikach
* Słodkie fiołki
* Widzisz mała
* Tango bolero
* Ciao, ciao bambina
* Gorąca noca
* Tango notturno
* Patrzę na twoją fotografię
* Pensylwania!!!
* Na Francuskiej

Dyskografia
* 1962 - Sława Przybylska
* 1963 - Sława Przybylska 2
* 1966 - Ballady i piosenki
* 1966 - Ballady i piosenki cz.2
* 1968 - Nie zakocham się
* 1970 - U brzegów Candle Rock
* 1972 - Sława Przybylska
* 1973 - Jak z dawnych lat
* 1979 - Związek przyjacielski
* 1988 - Sława Przybylska śpiewa ulubione przeboje

Wideo

Trend słuchacza

6 742słuchaczy w sumie
81 680scrobbli w sumie
Trend ostatnich odsłuchań:

Rozpocznij scrobblowanie i śledź historię swoich utworów

Użytkownicy Last.fm scrobblują muzykę, której słuchają w iTunes, Spotify, Radiu oraz w ponad 200 innych odtwarzaczach muzyki.

Utwórz profil w Last.fm

Shoutbox

Zostaw komentarz. Zaloguj się w Last.fm lub zarejestruj.

Najczęściej słuchane przez