Odkryj nową muzykę

Last.fm jest serwisem do odkrywania muzyki, dzięki spersonalizowanym propozycjom przygotowanym dla ciebie, na podstawie muzyki, której słuchasz.

Uruchom swój profil Last.fm Zamknij okno

Piersi

Tagi

Tagi wszystkich

Więcej tagów

Biografia

Piersi - polski zespół rockowy powstały w 1984 roku w Jarocinie. Encyklopedia Polskiego Rocka Gnoińskiego i Skaradzińskiego podaje mylnie, że w Niemodlinie. Kukiz opowiada, że on lub Jezioro (pierwszy gitarzysta Piersi) znaleźli w JOK-u śpiewnik z wierszami socrealistycznymi i wtedy postanowili do kilku z nich dopisać melodie. To było już w trakcie Jarocina 84. Kukiz występował wtedy z zespołem Aya RL.

Pierwszy skład Piersi to Kukiz, Rafał „Jezioro” Jezierski, Zbigniew „Dziadek” Moździerski Oli (perkusja).
Na początku 2013 grupę opuścił Kukiz, zastąpił go Adam Asanov.

Muzycy:
*Adam Asanov - śpiew
* Marek „Mały” Kryjom - śpiew, gitara elektryczna, instrumenty klawiszowe
* Zbigniew „Dziadek” Moździerski - basówka
* Wojciech „Amores” Cieślak - gitara elektryczna
* Krzysztof „Alladyn” Imiołczyk - instrumenty klawiszowe
* Marcin „Maryan” Papior - instrumenty perkusyjne

Dyskografia:
* „PIERSI” 1992
* „My już są Amerykany” 1993
* „Live ‘93” 1993
* „Powrót do raju” 1995
* „Raj na ziemi” 1997
* „Pieśni ojczyźniane” 2000
* „Piracka Płyta” 2004 (2005.03.21 przekracza pułap 35 tysięcy egz. osiągając status Złotej płyty)
* „Piersi i Przyjaciele 2” 2013 (2014.01.09 przekracza pułap 35 tysięcy egz. osiągając status Złotej płyty)

Wideo

Najpopularniejsze albumy

Wydarzenia

Dodaj wydarzenie

Trend słuchacza

42 289słuchaczy w sumie
1 002 801scrobbli w sumie
Trend ostatnich odsłuchań:

Rozpocznij scrobblowanie i śledź historię swoich utworów

Użytkownicy Last.fm scrobblują muzykę, której słuchają w iTunes, Spotify, Radiu oraz w ponad 200 innych odtwarzaczach muzyki.

Utwórz profil w Last.fm

Shoutbox

Zostaw komentarz. Zaloguj się w Last.fm lub zarejestruj.
  • lukas7555

    Piersi bez Kukiza to jak cycki bez sutków. [4]

    18 VIII 0:01 Odpowiedz
  • natsumitsuji

    System - заебись.

    5 VII 7:18 Odpowiedz
  • MetalRock1989

    Piersi bez Kukiza to jak cycki bez sutków. [3]

    28 VI 11:12 Odpowiedz
  • evilthrill

    Piersi bez Kukiza to jak cycki bez sutków. [2]

    26 VI 16:27 Odpowiedz
  • ArchitectOguz

    wspaniały!

    25 V 0:43 Odpowiedz
  • PP667

    my już są amerykany

    11 IV 14:30 Odpowiedz
  • kubus18

    Red Lips w podobnych? O.o koniec świata...

    23 III 11:24 Odpowiedz
  • neXt___

    Piersi bez Kukiza to jak cycki bez sutków.

    29 I 15:33 Odpowiedz
  • Kubasias

    szczyny nie muzyka. Zespoły nie powinny zmieniać składu powinny się rozpadać i tworzyć nowe...

    5 I 14:50 Odpowiedz
  • Zabor85

    Ale bania jest z tymi kłótniami na linii Piersi - Paweł Kukiz.

    2 XII 2013 Odpowiedz
  • macekowe

    To prawda, że pozytywnie rozczarować się mogą tylko bezmózgi?

    5 XI 2013 Odpowiedz
  • MetalRock1989

    Nawet niezły ten nowy album. Myślałem że będzie w stylu "Bałkanicy", pozytywne rozczarowanie.

    22 X 2013 Odpowiedz
  • i_am_unnami

    Tu cały album: http://www.deezer.com/pl/album/7027937

    14 X 2013 Odpowiedz
  • AntyLeming

    @KATZ666 Ja wobec Bałkanicy mam stosunek obojętny(choć ta dustepowa wstawka mi się nie podoba). Dla mnie Piersi bez Kukiza to nie jest to samo co było. Oby coś teraz nagrali rockowego. Pozdrawiam.

    30 IX 2013 Odpowiedz
  • KATZ666

    Chciałbym zapytać co sądzicie o nowym kierunku zespołu. Robię to tutaj bo na YouTubie w komentarzach pod Bałkanicą mój komentarz został usunięty. Wytykano mi brak postępowości. Menago kasuje wszystkie niepochlebne komenty. Znajdziecie tam tylko ciepłe słowa. Dla mnie to był cios jak usłyszałem nowy utwór w stylu disco. Było wiele parodii (np. "Zośka") ale to jest nagrane na serio. Nie do uwierzenia jest że powstają dyskotekowe remixy! Najpierw nagrywają "My już są Amerykany" gdzie wyśmiewają hamerykański styl życia a teraz sami wpadli w swoje sidła. Granica między byciem zabawnym a byciem śmiesznym widocznie jest cienka. Nie chcę dzielić fanów na lepszych i gorszych ale w tym przypadku rysuje się wyraźny podział na starych i nowych, którzy nie znają poprzednich dokonań zespołu. Wystarczy zobaczyć co słuchają na co dzień (mianowicie przeboje radiowe). Najlepiej o Bałkanicy świadczy to, że jest porównywana do "Ona tańczy dla mnie". Rozumiem zmianę stylu. Ale nie z rocka na disco-polo!

    29 IX 2013 Odpowiedz
  • MetalRock1989

    Jeden z najlepszych polskich zespołów!

    22 IX 2013 Odpowiedz
  • Noxbi

    Bez Kukiza to wreszcie są Piersi, a nie Kukiz i Piersi (i/lub inne konfiguracje). :D

    16 IX 2013 Odpowiedz
  • mc_aural

    i dobre, niech graja chopy

    4 IX 2013 Odpowiedz
  • lama272

    Bałkanica !

    24 VIII 2013 Odpowiedz
  • Jaynamm

    Bałkanica <33333

    22 VIII 2013 Odpowiedz
  • Wszystkie wiadomości 96

Najczęściej słuchane przez