Odkryj nową muzykę

Last.fm jest serwisem do odkrywania muzyki, dzięki spersonalizowanym propozycjom przygotowanym dla ciebie, na podstawie muzyki, której słuchasz.

Uruchom swój profil Last.fm Zamknij okno

Jacek Wójcicki

Tagi

Tagi wszystkich

Więcej tagów

Biografia

Jacek Wójcicki (ur. 21 stycznia 1960 w Krakowie) - aktor, śpiewak, krakowski artysta, jeden z członków nieformalnej grupy (kabaretu) występującej w Piwnicy pod Baranami. Ukończył Wydział Aktorski w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Krakowie.

Nagrody i wyróżnienia: Nagrody na Przeglądzie Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu (1986) i Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu (1987).

W latach 1992-1997 aktor Kabaretu Olgi Lipińskiej, gdzie wcielił się w postać „pana Jacka” oraz śpiewał piosenki do tekstów Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego.

Dyskografia:

1992: Live Character
1995: Nie bój się anioła (reedycja: 1998)
2000: Kolędy polskie (gościnnie: Beata Rybotycka) (Dziennik Polski)
2003: Budzik - Cztery humory roku (m.in. Jacek Wójcicki)
2006: Piosenki Pana Tenorka.

Wideo

Wydarzenia

Dodaj wydarzenie

Trend słuchacza

3 617słuchaczy w sumie
69 055scrobbli w sumie
Trend ostatnich odsłuchań:

Rozpocznij scrobblowanie i śledź historię swoich utworów

Użytkownicy Last.fm scrobblują muzykę, której słuchają w iTunes, Spotify, Radiu oraz w ponad 200 innych odtwarzaczach muzyki.

Utwórz profil w Last.fm

Shoutbox

Zostaw komentarz. Zaloguj się w Last.fm lub zarejestruj.

Najczęściej słuchane przez