blog.pl » Forum

wybierzmy osobiste płyty sezonu.

• gej-blog pisze...
    • Subskrybent
    • 21 XI 2008, 10:31

wybierzmy osobiste płyty sezonu.

:)

rozruszajmy się jesienią, bo nam tyłki utyją.
    uaktywnijmy się w wybraniu swojego ulubieńca cd, który wzbudził w nas najwięcej emocji ciemnymi wieczorami. liczą się nie tylko nowości, inspirujmy się :)

mój typ to po wielu wielu odsłuchach Will Young - Let It Go.

w pozostałych rolach Patricia Barber The Cole Porter Mix, koncertowa anna maria jopek i niesamowita marysia peszek. tli się we mnie też miłość do spodni i sukienki ani, ale przy williamie koję się najczulej.

teraz wy :>
    r.

• znaczy się płyta jesieni, na jesień, z jesienią w tytule? bez chronologicznego wydania w tym roku: płyta z tego roku, jak i sprzed lat kilku?

hmmmmmmmmmmmmm... pomyślę, napiszę wkrótce.

• gej-blog pisze...
    • Subskrybent
    • 25 XI 2008, 7:00

:)

wiedziałem, że będziesz kombinował :>

prostota forma, czego jesienią słucha Ci się najprzyjemniej z zaznaczeniem, że wiemy, iż połowa populacji słucha kings on leon i ów typ będzie mało emocjonujący ;>

• w sam raz na jesień: Antony And The Johnsons - Another World EP

• vingoe pisze...
    • Użytkownik
    • 30 XI 2008, 0:38
    "Osiecka" Nosowskiej jest idealna. Na jesień. Na cokolwiek. Piękna płyta. Taka inna Nosowska, tak inne doznania. I gdy tak słucham tego, to widzę tyle podobnych wrażliwości w tekstach Nosowskiej i Osieckiej. Dla mnie od dziś, bezapelacyjnie, zdania nigdy już nie zmienię: Nosowska jest Osiecką mojego pokolenia :)

• Karaindrou

myślę, że płytą mojej jesieni jest płytoteka. To dziwne zdanie, ale prawdziwe. Dotyczy ono pewnej greczynki tworzącej muzykę filmową....jeśli ktoś nie zna Eleni Karaindrou ...och jakże bardzo zapraszam......to mój sezon jest i moja wykonawczyni ...moja głębia przestrzeni

wnim
    • backto pisze...
    • Użytkownik
    • 11 XII 2008, 22:21
    Amel Larrieux "Weary".
    Ale to zeszłej jesieni.
    Ale dalej mi wraca.

• Poprzedniej jesieni wygrywała u mnie pseudonostalgicznie Marysia Peszek, jeszcze wcześniej- i proszę się nie śmiać- piosenki Kabaretu Starszych Panów.. A ta jesień jest chyba spod znaku Seabear - polecam zwłaszcza miłośnikom baśniowych islandzkich klimatów muzycznych :)

'come calm me down, before I get into trouble'
  • P.S.

Tytuł płyty (bo wszak płytę mieliśmy wybrać, nie wykonawcę): Ghost That Carried Us Away

• gej-blog pisze...
    • Subskrybent
    • 14 XII 2008, 11:16

;]

tak tak tak, Seabear polecamy gorąco! pyszne :)

• gej-blog pisze...
    • Subskrybent
    • 14 XII 2008, 11:19

i święta.

w pracy już od miesiąca słuchamy kolęd na spotkaniach sprzedażnych, ale nikt nie ujął świątecznego tematu tak wzruszająco, jak Rosie Thomas.

internetowy biały kruk - A Very Rosie Christmas - garść darmowych utworów, polecam wrażliwcom :*

• świątecznie

.. świątecznie wzrusza też Robert Downey Jr., kiedy śpiewa swoją wersję "River" :)

Anonimowi użytkownicy nie mogą wysyłać wiadomości. Zaloguj się lub utwórz konto, aby móc wysyłać wiadomości na forum.