The Vampire Diaries PL » Forum

Ulubiona postać.

• Ulubiona postać.

no więc... kogo lubicie najbardziej i dlaczego? ;)

I love you. ♥
  • najbardziej lubimy Damona;)no dobra ja go najbardziej lubię(ale chyba nie jestem osamotniona;) dlaczego-czy naprawdę trzeba to tłumaczyć -jest po prostu najlepszy;) zaczynając od wyglądu(aj!) poprzez najśmieszniejsze i najbardziej cięte riposty,kończąc na otaczającej go aurze tajemniczości i niebezpieczeństwa;D drugą moja ulubioną postacią jest Alaric nauczyciel historii za dnia i łowca wampirów w nocy;D z dziewczyn oczywiście Elena,choć czasami jest troszkę zbyt "mdła",lubię również Bonnie i mam nadzieje ze dostanie trochę więcej miejsca w serialu i pokaże więcej swoich "magicznych mocy";) uff rozpisałam się,wiem wiem;D

Without music, life would be a mistake.
  • to oczywiste, że kocham damona, hahahaha.
    mogłabym zrobić listę z miliona powodów, począwszy od jego zaczepistych gadek (do dzisiaj pamiętam jak się śmiałam, gdy czytał Zmierzch xd) po wygląd, no i jego cechy charakteru. lubię złe postacie, które w głębi serca są choć troszkę dobre.
    za to uwielbiam też Annę. choć jakoś nie wiem dlaczego xdd
    hmm, Elena mnie troszkę wkurza, no ale cóż... da się przeżyć xd

I love you. ♥
    • [Usunięty użytkownik] pisze...
    • Użytkownik
    • 5 V 2010, 15:05
    damon to dla mnie również bezkonkurencyjna postać. co więcej, ośmielę się stwierdzić, że bez niego ten serial byłby po części nudnawy ;) dlaczego? no bo ile możnaby znieść tych mdłych dialogów stefana i eleny, jak to bardzo się kochają? ;d żebym nie wyszła na jakieś wroga i pogromcę miłości, nic z tych rzeczy. chodzi mi o to, że byłoby cukierkowo i różowo - idealny ken ze swoją idealną barbie w idealnym królestwie. okej, trochę poniosła mnie wodza fantazji ;d
    druga ulubiona postać? tutaj chyba nie będę oryginalna, za co przepraszam dorotuska z góry ^^ drugie miejsce okupowane przez saltzmana, pana od histori. "łowca wampirów w nocy" - boskie ;d
    trzecie miejsce? myślę, że zasłużył sobie stefan. to jego spojrzenie, ta jego klata, ten jego głos. no i na swój sposób jest niezywkle romantyczny, co strasznie mi się podoba, bo u zwykłych śmiertelników rzadko spotykane, a przynajmniej w moich kręgach ;d

natomiast bonnie i tej drugiej - blondyny, na imię ma chyba caroline, nie trawię, są takie mdłe i jakieś bez jaj no.

przegląd jak najbardziej subiektywny, bo nigdy nie ukrywałam, że mam słabość do urodziwych chłopców >:D ]:->

btw., widział ktoś wywiad, w której paul wesley [serialowy stefan] mówi po polsku? ^^ urocze <3

• Użytkownik
    • 5 V 2010, 15:07
    [edit]: btw., widział ktoś wywiad, w którYM paul wesley [serialowy stefan] mówi po polsku? ^^ urocze <3 [/edit]

• cococao pisze...
    • Użytkownik
    • 6 V 2010, 18:17
    ja chyba nikogo nie zaskoczę mówiąc, że moją ulubioną postacią jest DAMON <3
    ahh, kompletnie straciłam dla niego głowę - ten jego uśmiech, oczy i charakterek. mrr xD
    też uważam, że bez niego ten serial byłby nudny i może mnie za to zlinczujecie, ale mam nadzieje na COŚ między nim i Eleną ;D
    po prostu czuję między nimi chemię
    nie mam pojęcia, na którym odcinku jesteście, więc nie będę sypać spoilerami ^^
    no i zapomniałabym - kocham tą scenę, w której Damon tańczy z Vicky , hahah xD

na drugim miejscu uplasował się Alaric ^^
    całkiem niezły jest i pasuje do Jenny
    a nie mówiąc o jego współpracy z Damonem... po prostu miodzio xD
    wielbię ten duet, hahah ];->

na trzecim Anna bo... też ma charakterek ;]
    ona i Jenna to w sumie jedyne babki w tym filmie, które nie są mdłe xD

Elena była świetna w odcinku 11. kiedy wyjechała z Damonem
    i w ogóle jest znośna tylko kiedy jest z nim
    bo jak dla mnie - te jej dialogi ze słodkim Stefankiem są komiczne
    pamiętam jak się śmiałam na pierwszych odcinkach... w życiu bym nie przypuszczała, że ten serial tak się rozkręci :D

• katnap87 pisze...
    • Użytkownik
    • 27 VI 2010, 16:20
    Oczywiście, że Damon. Po prostu go uwielbiam. Nie wyobrażam sobie, że ktokolwiek inny mógłby wcielić się w jego postać, bez niego ten serial byłby nudny. Nawet jak zabija to robi to z taką gracją, że nie mam do niego o nic pretensji :D Ten jego uśmiech, charakter i wogóle......

• No więc nie powiem nic nowego. Uważam, że najwspanialszą postacią w serialu jest Damon. Ian jest bardzo dobry w tym co robi i na pewno nikt inny nie potrafiłby wcielić się w postać Damona tak jak on. I do tego jego wspaniałe oczy... takie duże, a tą swoją mimiką twarzy po prostu powala. Myślę, że tylko Damon ratuje ten serial, ponieważ Elena jest strasznie wkurzająca, a Stefan jest jakiś nie tego ;D

• Hah, no widzę, że jak na razie same fanki Damona :D Więc... postanowiłam to przerwać xD Ja od pierwszych odcinków Damona wręcz nienawidziłam... czarny charakter i tyle. Jednak muszę przyznać, że oglądając dalsze odcinki zaczęłam się do niego przekonywać... stawał się znośny. Teraz jestem już po całym pierwszym sezonie i stwierdzam, że kocham całą trójkę głównych bohaterów - Elenę, Stefana i Damona. Właśnie w takiej kolejności w jakiej wymieniłam ;D Gdyby kogokolwiek z nich zabrakło, serial byłby na pewno inny... być moze nudny? Zgadzam się z Wami, że Damon powala mimiką twarzy, ma cięte riposty i w ogóle nadaje charakteru serialowi, natomiast co do mdłości Stefana i Eleny... hmmm... nie! Rozumiem 'cukierkowość' itp, ale chyba w każdym serialu musi być trochę cukru i trochę pieprzu ;D Także chyba dobrze ta trójka została dobrana ;D I uwielbiam ich wszystkich ;) Poza tym lubię też nauczyciela historii, Matta... lubiłam Lexi, ale długo w serialu nie pobyła. Caroline stała się znośna, za to Bonnie i Anna... tych dwóch postaci jakoś nie trawię.
    To chyba na razie tyle, co udało mi się zebrać z moich przemyśleń. ;)

I mam pytanie - widzę, że oglądałyście serial, ale czytałyście ksiażki? Ja nie czytałam i jestem ciekawa, co wg. Was jest ciekawsze?
    I nie widziałam wywiadu, o którym pisała cinnamon____ . Można prosić o jakiś link?

• Ja na początku byłam zafascynowana Stefanem , a gdy w połowie pierwszego odcinka wskoczył Damon odstawiłam grzecznego brata w kąt . Damon jak to większość ujmuje postać bezkonkurencyjna . Pokochałam go za to , że serial rozkręcił chodź w sposób początkowo brutalny . A nie omieszkam się dodać , że jest taki no ... słodki jak się na niego patrzy .

moniab1992 wg. mnie zdecydowanie serial . Książki są mało rozrywkowe , przeczytałam dwie i dałam sobie spokój . Dobiła mnie zdecydowanie . Serial jest zaskakujący - są w nim nowe elementy , ma ciekawszą fabułę i odbiega od książki . Jak jesteś zainteresowana a nie chcesz wyrzucić pieniędzy w błoto ( bo w bibiliotekach wcześniej szukałam i nie było ) pobierz sobie ebooka . Pozdrawiam , a wywiad widziałam - naprawdę wspaniały , ten dla onetu . Jest na youtube - wpisz Paul Wesley Wywiad po Polsku i napewno ci się wyświetli . Pozdrawiam .

Riot Grrrl!
    90's punk - fucking awasome.
  • Hmmmm... w takim razie Waszym zdaniem Damon jest 'postacią bezkonkurencyjną' nie ze względu na wygląd, a swoją osobowość? Bo czasem miałam wrażenie, że wszyscy go uwielbiają, bo jest przystojny i jakoś nie lubiłam takiego tłumaczenia ;P

Dziękuję VanilliaSky ;) Wywiad zdązyłam zobaczyć już wcześniej dzięki the-circus ;) Miło było posłuchać, jak Paul Wesley stara się mówić po polsku :D I dziękuję za odpowiedź co do książek... bardzo ciekawiła mnie opinia osób, które czytały. Ja znalazłam tylko opisy na wikipedii i szczerze powiedziawszy - nie zachęciły mnie one do przeczytania... Bo serial jest naprawdę fenomenalny ;D

• Damona najbardziej. Ba.. uwielbiam go!
    Ja uwielbiam go nie tylko za to, że jest cholernie przystojny ale i za jego zajebisty charakter. Jest szczery i w dodatku męski, a niestety ze Stefana to ciota trochę. Przypomina mi Edzia ze Zmierzchu.
    Elene też uwielbiam. Nina jest naprawdę śliczna i mimo, że książkowa Elena była blond to nie wyobrażam sobie TEJ Eleny jako blondynki.

• infusione pisze...
    • Użytkownik
    • 19 IX 2010, 15:55
    Oczywiście, że Damon. Wprowadza do serialu wszystko co najlepsze. Gdyby go nie było, serial stałby się po prostu nudny. Nie mam nic przeciwko miłości Eleny i Stefana, no ale ile można, poza tym odrobina złośliwości (no może trochę więcej niż odrobina :D) Damona jest tu jak najbardziej na miejscu, przynajmniej się można pośmiać. Stefan w przeciwieństwie do Damona nie jest ani trochę zabawny.
    No i Tyler. Drugi sezon uczynił z niego naprawdę ciekawą postać. Podczas gdy wszyscy (zaczynając od Stefana i Bonnie a kończąc na Caroline) denerwują swoim zachowaniem, miło odbiegnąć od "tej zasady" :)

• i_n_k_a_ pisze...
    • Użytkownik
    • 29 IX 2010, 14:32
    moją ulubioną postacią na początku był właśnie Damon, ale po przerwie zimowej przestał już mnie tak 'czarować'. za to większą uwagę zwróciłam na Stefana, który teraz, w drugim sezonie, jest moją ulubioną męską postacią. do Damona mam mieszane uczucia, rozumiem to, że Katherine bardzo go skrzywidziła, ale mógłby okazać trochę empatii.
    Elena jak dla mnie jest strasznie mdła, ale ujdzie. w książce była moją ulubioną postacią, w serialu jest trzecia po Caroline i Annie. za to Bonnie wkurza mnie odkąd wróciła z 'urlopu' po śmierci babci.
    tak więc najbardziej lubię Caroline, szczególnie teraz. (:

• Stefan za bardzo przypomina mi Edwarda ze Zmierzchu... I zgodze się z tym, że cały ten serial bez Damona byłby o wiele nudniejszy. Mam nadzieję, że znajdzie swój happy end, Z dziewczyn najbardziej lubię Caroline - jest zabawna. Bonnie mnie okropnie irytuje. Jak dla mnie to hipokrytka -> "Damon nie pomogę ci. Jesteś wampirem. To by było złe." (może by sobie przypomniała, że sama nie jest w pełni
    "normalna" i przestała okłamywać swoją przyjaciółkę)

• Amaargo pisze...
    • Użytkownik
    • 20 IV 2011, 13:06
    Stefan! Niegrzeczny brat odpada. Mam dość złych chłopców. Ogólnie Stefan jak dla mnie jest o wiele ładniejszy od Damona. Oczywiście muszę przyznać, że Damon jest o wiele zabawniejszą postacią, ale i tak wolę tego spokojnego nieśmiałka. No i Stefan przypomina mi Edwarda ze zmierzchu więc może także dlatego lubię go najbardziej.

• eun_jae pisze...
    • Użytkownik
    • 6 V 2011, 17:40
    Damon!

"You give me happiness like a rainbow after rain."
    Edytowane przez eun_jae dnia 6 V 2011, 23:35
    • eun_jae pisze...
    • Użytkownik
    • 6 V 2011, 17:41

"You give me happiness like a rainbow after rain."
    • Użytkownik
    • 16 V 2011, 18:29
    Nie lubię Damona. Największą sympatią darzę chyba Johna Gilberta, Alarica, Jennę oraz ostatnio pierwotnych- Elijaha i Klausa (jedyne wampiry w tym serialu, które jakość szczególnie lubię).

• Rimaa_ pisze...
    • Użytkownik
    • 2 VIII 2011, 5:30
    Klaus i Katherine. Lubię jeszcze Elijaha i jego popisy z monetami ;D O zamiłowaniach do Damona nie wspominając.

• Damon, Klaus

Eat me, drink me.

• Gula1 pisze...
    • Użytkownik
    • 17 II 2012, 19:33
    Elijah, Damon, Klaus i Alaric! Dlaczego... a czy trzeba mówić dlaczego? Świetni faceci, którzy mają coś do powiedzenia. Raz są twardzielami, raz pokazują wrażliwe dusze, z nimi coś się dzieje :)

• robal123 pisze...
    • Użytkownik
    • 12 V 2012, 19:17
    Malese Jow i Damon

Anonimowi użytkownicy nie mogą wysyłać wiadomości. Zaloguj się lub utwórz konto, aby móc wysyłać wiadomości na forum.