Muzodajnia » Forum

Zespoły/piosenki, które kochaliście, a teraz nie możecie ich słuchać

• Zespoły/piosenki, które kochaliście, a teraz nie możecie ich słuchać

Na pewno kochaliście kiedyś jakąś kapelę lub puszczaliście w kółko przez miesiąc jeden kawałek, nie mogąc przestać. Gdy teraz puszczacie ich płytę, nie możecie się nadziwić, jak mogliście tego słuchać. Brzmi znajomo? :) Którą ze swoich muzycznych fascynacji teraz chcielibyście najchętniej zbanować?

www.muzodajnia.pl
    http://www.lastfm.pl/group/Muzodajnia - chcesz Xboxa pod choinkę? dołącz do nas!
    • Xyma666 pisze...
    • Użytkownik
    • 8 I 2010, 11:36
    Dawno, dawno temu...

Z całym szacunkiem do Linkin Park, no ale już ich nie lubię. Kiedyś słuchałam ich 24h na dobę 7 dni w tygodniu. A teraz? Zmienił mi się nieco gust, upodobania... Cały czas szukam i odnajduję się w tym stylu, który naprawdę mi leży. ;D
    No i moja wakacyjna miłość Mindless Self Indugence. Nie, że ich nie lubię, ale co za dużo to nie zdrowo. ;D

It's not TRAGEDY, it's not COMEDY.
    It's SAINT JIMMY!
  • Swego czasu bardzo lubiłem parę kawałków Green Daya, szczególnie Holiday i American Idiot. A teraz po prostu nie moge, nie potrfie ich sluchac (wybacz Xyma :D) Irytuje mnie ta muzyka, a 21 guns dolało oliwy do ognia, tego utworu po prostu nie mgoe strawic, mam ochote zdemolowac odbiornik radiowy jak to gdzies slysze :D Ale szczerze mówiaz 95% winy lezy w mojej byłej kapeli, obrzydzili mi ten zespol (za duzo go chciali grac przy okazji coverowania kosztem innych swietnych zespolow). Takze tego...

btw: cos sie "o czym oni spiewaja" nie przyjelo :D

No sleep no rest until I prevail
    • wieh pisze...
    • Użytkownik
    • 10 I 2010, 1:45
    trochę tego było z racji ze gusta muzyczne oscylują mi od mocnego metalu do elektroniki.

na pierwszym miejscu jest chyba O.N.A. po reaktywacji kombii kapela mi zbrzydła ale po ostatnich wyczynach Chylinskiej to juz w ogole.

drugie miejsce zajmuje folk metal;) był okres czasu, że słuchałem go non stop a teraz jak słyszę hammerfala to booooziu:P

Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne.
  • Nikt nie wymieni "Whisky" Dżemu, najczęściej grany i śpiewany szlagier ogniskowo/grillowo/posiadówkowy? ;)

www.muzodajnia.pl
    http://www.lastfm.pl/group/Muzodajnia - chcesz Xboxa pod choinkę? dołącz do nas!
  • Smerfy i ich "Smerfne Hity", "Smerfne Hity 2", "Smerfne Hity 3"...

• Muzodajnik pisze:
    Nikt nie wymieni "Whisky" Dżemu, najczęściej grany i śpiewany szlagier ogniskowo/grillowo/posiadówkowy? ;)

Jakoś nie moge się tym znudzić , choć wole go śpiewać/grać na imprezie niż słuchać ;]

A wywałkowanych do znudzenia artystów paru mam : Jay-Z , Eminem, P.Diddy , Akon i wogóle cały hip-hop , rap i pop chociaż czasami jakiegoś kawałka starego lubie posłuchać...Pozatym Nevada Tan.

• Majk86 pisze...
    • Użytkownik
    • 27 I 2010, 16:36
    my chemical romance.... fuj fuj fuj! ;)
    kiedys bylem zakochany w kawalku "helena", teraz nawet sama nazwa zespolu przyprawia mnie o mdlosci :/

• panszef pisze...
    • Użytkownik
    • 28 I 2010, 21:42
    U mnie kwestia dotyczy nie całego zespołu, ale pojedynczego utworu. Rzygam Nothing Else Matters Metalliki. Nie zrozumcie mnie źle, to jest świetny utwór, ale dawno przekroczyłem życiowy limit przesłuchań tego kawałka. Jaki byłem rad gdy w Berlinie 12.09.2008 nie zagrali tego utworu. Z resztą podobnie jak Sad But True i Sandmana :>

• musze zgodzic sie z 'wieh'.. nie napisze o konkretnej piosence ;p
    kiedys i dzis stara chylinska i stare ona.. dzis - nowa chylinska + nowe ona = <rzygi>

• no dora przypomnialo mi sie ;p
    kiedys nagminnie teraz wymioty na u2 - beautiful day ;)
    zespol uwielbiam ale ta jedna piosenka zdecydowanie mi sie przejadla ;p

• panszef pisze...
    • Użytkownik
    • 1 II 2010, 0:35
    Co do Chylińskiej, ja ZAWSZE miałem do niej awersję. I w O.N.A., i solowo. Natomiast ten jej nowy singiel przypadł mi do gustu :]

• patrzac w Twa biblioteke az ciezko uwierzyc zeby podrywaly Cie z miejsca teksty typu:

"chce byś mnie miau (tudzież brau)" ... ;)

• panszef pisze...
    • Użytkownik
    • 1 II 2010, 12:19
    Tekst to akurat w tej piosence drugorzędna sprawa... przynajmniej dla mnie ;)

• wieh pisze...
    • Użytkownik
    • 2 II 2010, 2:19
    to może mi powiesz, że świetnie rusza się w teledysku?;)

no tak przy umc umc umc trudno wymyślić coś sensownego

Żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne.
    • gosuvart pisze...
    • Użytkownik
    • 2 II 2010, 8:58
    Pogodno, bleh w tym momencie.

Bug Horror Dziczyzna
    • panszef pisze...
    • Użytkownik
    • 2 II 2010, 9:27
    wieh said:
    to może mi powiesz, że świetnie rusza się w teledysku?;)
    Po prostu podoba mi się ta piosenka. Nie jakieś och i achy od razu, ale w takim wydaniu Chylińska mnie nie drażni, jak to miało miejsce wcześniej. Nigdy jej fanem nie byłem i nigdy nie będę. Tak samo przypadło mi do gustu Bad Romance Lady Gagi. To takie jednorazowe strzały, nie dorabiałbym tu jakiejś ideologii do tego ;-)

No, ale wracajmy do tematu. W moim przypadku chyba nie ma takiego zespołu, którego teraz nie mogę w ogóle słuchać. Natomiast są zespoły, do których nie mam ochoty wracać, bądź też, których nowe wydawnictwa w ogóle mnie nie interesują. Na szybko przychodzi mi do głowy Linkin Park, który znużył mnie zanim w Polsce In the End trafił na szczyty list przebojów, rozpoczynając wielki boom na ten zespół. Od tamtej pory straciłem zainteresowanie zespołem i słucham tylko jeśli ktoś podetknie mi ich pod sam nos. Wyjątkiem tutaj jest świetny Bleed It Out, który ma też ciekawy teledysk.

• Oj jak ja kiedyś uwielbiałam Akurat,ale teraz jakoś mnie od nich odrzuca /:

Anonimowi użytkownicy nie mogą wysyłać wiadomości. Zaloguj się lub utwórz konto, aby móc wysyłać wiadomości na forum.