Dears PL » Forum

Gackt Street Teams

• [Usunięty użytkownik] pisze...
    • Użytkownik
    • 30 I 2011, 12:55

Gackt Street Teams

Jest organizowana międzynarodowa akcja mająca na celu uświadomienie ludu co do istnienia Gackta. Tutaj jest wszystko dokładnie opisane. Kto się na to pisze?

• Wydaj mi się, że akcje uświadamiające mogą mieć skutek odwrotny od zamierzonego... Ja i tak uświadomiłam całą moją rodzinę i wszystkich znajomych, kim jest GACKT, nie ma osoby w moim otoczeniu, która by nie wiedziała, kim on jest. Cały mój blog praktycznie służy "uświadamianiu" na temat Gackto, więc jeśli o mnie chodzi, to już dużo...
    No i nie jestem do końca przekonana, czemu ma służyć ta akcja. Chodzi o to, żeby GACKT miał fanów. A fanów nie można werbować na siłę.

• Użytkownik
    • 31 I 2011, 16:22
    Tak, ale u nas taka akcja mogłaby służyć jako zapoznanie się z innymi polskimi fanami. Osobiście nie znam żadnej takiej osoby. A zdecydownaie nie mam nic przeciwko poznaniu kilku. To mogłby być jakiś zwykły wspólny wypad, np na pizze. Nie musimy przecież latać po mieście z banerem i wykrzykiwać propagandę Gackt'ową. Poza tym wydaje mi się, że głównym zamierzeniem tej akcji jest uświadomienie samego Gackt'a, że Polska istnieje, ma tu fanów i nie żyją tu misie polarne jak niektórzy myślą;)

• Villainerka, GACKT wie, że ma fanów w Polsce, bo jak był w Europie, to prawie na każdym koncercie byli Polacy, którzy do niego wołali. Do tego stopnia, że napisał o polskich fanach na swoim blogu. My wrzuciliśmy dwie polskie flago w Monachium na scenę, jedną z napisem "Polska kocha Gackto" (po japońsku). Do tego nagrałam się na kamerę Japończykowi ze staffu, mówiąc, że jestem z Polski i że dziękuję Gackto, że przyjechał. Ostatnio dziewczyna wysyłała zbiorczy album z życzeniami gwiazdkowymi dla niego, i swoje życzenia przesłało sporo osób z Polski. Wydaje mi się, że to są dobre sposoby, żeby uświadomić Gackto, że ma tu fanów.

A jeśli chcesz się integrować, to zapraszam Cię na mojego bloga http://ame-to-umi.blogspot.com/ ja też szukam polskich fanów Gackto i szczerze mówiąc nie wydaje się, żeby było ich dużo. No ale szukam :-) Więc zapraszam serdecznie :-)

• Użytkownik
    • 2 II 2011, 17:03
    Jestem świadoma, albowiem również byłam na monachijskim koncercie ;) Ale polski fandom Gackto absolutnie nie dosięga do pięt niemieckiemu. Co jakiś czas robią jakąś akcję, spotykają się, jeźdżą razem na konwenty... I robią wiele innych integracyjnych rzeczy. Jestem świadoma, że to zupełnie nie przejdzie w Polsce, jako iż połowa naszego społeczeństwa ma relacje typu Tusk-Kaczyński, ale siedzenie na tyłku nie pomoże.
    Zaglądałam już wiele razy na twojego bloga i muszę stwierdzić, że wkładasz w niego wiele pracy, choć ja osobiście z nim nie przepadam^^ Choć może 'nie przepadam' to nieodpowiednie słowo. Treść jest niezmiernie ciekawa nie zaprzeczę, ale me oczy cierpią po jakimś czasie od nadmiaru różu xD Zresztą co to za integracja przez internet? ;) Jako źródło informcji to okej, ale miejsce spotkań to jest nie za dobre.

• Ja nie wiem, czy w ogóle jest coś takiego jak polski fandom Gackto. Jakoś w to wątpię. Ludzie raczej szaleją na punkcie młodszych japońskich wykonawców, a Gackto interesują się tylko jacyś zamknięci w sobie indywidualiści, których trudno znaleźć w sieci. Niestety natykam się głównie prawie tylko na tych, którzy słuchali kiedyś Gackto, a teraz mają do niego sentyment pomieszany z zażenowaniem itp. Może masz rację, że przez internet trudno znaleźć drugiego prawdziwego fana Gackto, no ale niby jak inaczej?

Żeby ludzie mogli się spotkać w realu, to muszą się jakoś znaleźć, wiedzieć, że są gdzieś. W sumie ja do Monachium jechałam z ludźmi, których poznałam przez net. Na Miyavim spotkam się z ludźmi, których poznałam przez mojego bloga :-) Przynajmniej na blogu można pogadać o Gackto z kimś, kto mieszka w zupełnie innej części kraju.

No a róż lubię :-)))

Anonimowi użytkownicy nie mogą wysyłać wiadomości. Zaloguj się lub utwórz konto, aby móc wysyłać wiadomości na forum.