Castle Party » Forum

Castle Party 2009

• Castle Party 2009

Wszyscy piszą w shoutbox'ie, więc chyba lepiej założyc nowy temat:) Jak Wam sie podoba skład 2009? Kogo byscie wyrzucili? Kto Wam się szczególnie podoba? Kto się wybiera? Mam nadzieje, ze dyskusja się rozkręci:)

• Kurcze ja bym chciał Combichrist albo D.R.C.
    Ale i tak co będzie, to będzie niezła impreza.

• chyniek pisze...
    • Użytkownik
    • 28 I 2009, 17:10
    Marzenie?
    Hocico, Combichrist, Dawn of Ashes i Agonoize...
    Ale Brygada 2009... ;o
    Odliczam dni :D

• Sovande pisze...
    • Użytkownik
    • 10 II 2009, 19:01
    Ja jestem za zmniejszeniem liczby electro na korzyść gitarowego grania z pogranicza new wave, cold wave, deathrock, post-punk ^_^

A skład niezły zmiany idą w dobrym kierunku :)

każdego dnia uczymy się umierania - zasypiając... Dobranoc wszystkim ...
    • cioootka pisze...
    • Użytkownik
    • 14 II 2009, 12:35
    Sovande pisze:
    Ja jestem za zmniejszeniem liczby electro na korzyść gitarowego grania z pogranicza new wave, cold wave, deathrock, post-punk ^_^

w 100% popieram koleżankę :)

" tyle w ustach niesmaku
    ile jest obrzydzenia
    tyle korzyści z chleba
    ile pożytku z gówna"
    • [Usunięty użytkownik] pisze...
    • Użytkownik
    • 20 II 2009, 1:04

...

No ja także :)

• Użytkownik
    • 25 II 2009, 16:45
    A ja również jestem pro Combichrist. I oczywiście pro Closterkeller... :)
    W tym roku, mam nadzieję, pojawię się w Bolkowie ^^
    Pozdrowienia xD

• A jestem strasznie ciekawa, co myślicie o Aesthetic Meat Front ;] Ja baardzo się ucieszyłam, jak zobaczyłam, że wystąpią :D

• thataki pisze...
    • Użytkownik
    • 10 III 2009, 20:46
    Osobiście wyrzuciłabym Artrosis:P Ale to rzecz gustu - zawsze w tym czasie można wybrać się na piwo;)

cisza szumi, cisza gra..
  • Ja osobiście lubię Artrosis... prostota wyrazu, intrygujące teksty i ciekawy klimat :)
    Ale najbardziej czekam na Crematory... niektóych zespołów nie znam, będe musiała się zapoznać wcześniej z ich twórczością, aby rozszerzyć swoją wypowiedź :P

• nomad_fh pisze...
    • Użytkownik
    • 20 III 2009, 11:44
    A ja bym w Atrosis zmienił jeszcze wokalistkę i może nareszcie byłby fajny zespół ;)
    A serio - dobrze, że nie ma Combichrist - jakoś mnie nie przekonuje do siebie.
    Obawiam się, że tegoroczny skład zeszłego roku nie przebije (wg mnie na CP 08 był najlepszy skład od dobrych kilku lat). Nie widzę teraz czegoś tak wyrazistego i wybijającego się. Owszem nie jest źle, ale...
    Może jeszcze zmienię zdanie po dokładniejszym przesłuchaniu tegorocznych propozycji.

• thataki pisze...
    • Użytkownik
    • 28 III 2009, 21:26
    Jeszcze jedno marzenie - Sui Generis Umba ! ^^
    Dawno ich nie było (od CP 2004)

cisza szumi, cisza gra..
  • cioootka pisze:
    Sovande pisze:

w 100% popieram koleżankę :)

A ja w 100% odwrotnie - zeby bylo jak na Love Parade tyle ze na czarno :)

• sgu chyba przestali juz grac, nic o nich nie slychac...

mnie sie podoba psyche, KMFDM, DOD juz w sumie bylo...
    chcialabym Wolfshein, Combi tez :P, Veljanov nie sa zli, depeche mode xD (zartuje) chcialabym zeby zagral Moonspell :)

i jade na CP juz trzeci raz ^^

I like it when the red water comes out
    • malaAn pisze...
    • Użytkownik
    • 5 VI 2009, 7:08
    Czy ktoś wie o jakiś wolnych noclegach gdzieś nie na polu namiotowym?
    Ja się przed chwilą dowiedziałam że jednak jadę (ah te "plany" urlopowe w naszej firmie) i nie wiem czy mi się uda jeszcze zarezerwować pokój :(

Ludzie przeważnie nie są źli, po prostu czasem dają się porwać jakiejś idei
  • Ja wybieram się na CP'09 przede wszystkim dla Diary of Dreams i Deathcamp Project . Myślę, że skład zespołów z edycji ubiegłorocznej był ciekawszy, ale co tam - liczy się przede wszystkim klimat festiwalu :)
    No i może w syłnnej Hacjendzie bedzie jakaś fajna impreza ^^

'No farewell could be the last one. If You long to meet again...'
    • Larcia pisze...
    • Użytkownik
    • 8 VII 2009, 20:44
    Ja podobnie, ale do tych dwóch zespołów (DoD i DP) dorzucam jeszcze Crematory. Reszta może być, nie musi :)

• thataki pisze:
    Jeszcze jedno marzenie - Sui Generis Umba ! ^^
    Dawno ich nie było (od CP 2004)

O tak, SGU! też mam takie marzenie, by zagrali niebawem na CP.

Tymczasem czekam na Deathcamp Project, Covenanta i Diary of Dreams :)

"Skalana w sercu
    W tym doskonałym piekle
    Krwawi pod czerwonymi liśćmi..."
  • Wywalić Artrosis i Crematory, zaprosić m.in. Violet Stigmata, Eat Your Make-up i Los Carniceros del Norte, dać pół na pół afterów gitarowych i electro, coby wielki tłum oszalałych zombich nie rozniósł w niedzielę Hacjendy lecz rozłożył się na mniejsze tłumki na kilka dni :).

• Uszanowanie. W tym roku byłem pierwszy raz na CP tylko na sobotę i przyznać muszę, że to nie zapomniane przeżycie. Co tam zdjęcia i filmiki z niego. Niesamowite wrażenie robi cała ta impreza i powstała z nią atmosfera. Bez wątpienia w przyszłym roku wybieram się już festiwal w pełno wymiarowej okazałości, heh. Kapitalny koncert dali Vika Anselmo, Indukti, Dreadful Shadows i Crematory. Pozostałych kapel nie oceniam bo nie widziałem, nie słyszałem. Niesamowicie mnie jeszcze zaskoczyły imprezy w Starym Kinie i Hacjendzie choć ten drugi lokal bardziej przypadł mi do gustu.

Why so positive? Stay negative!
    • Adolphine pisze...
    • Użytkownik
    • 29 VII 2009, 15:48
    Ja też pierwszy raz, ale przez trzy dni zdołałam pokochać te klimaty. W przyszłym roku już pojadę bardziej odpowiednio ubrana, to sobie przynajmniej obiecałam.
    Tak z innej beczki, może ktoś się gdzieś znajdzie [i zakaz jest narzekania na moje zdolności fotograficzne]:
    http://picasaweb.google.pl/kira.welt/CastleParty2009#
    http://picasaweb.google.pl/kira.welt/CastleParty200902#
    http://picasaweb.google.pl/kira.welt/CastleParty200903#

Nie przysłano Cię na świat, byś myślał, że nie ma nic do roboty.
    • ink_85 pisze...
    • Użytkownik
    • 2 VIII 2009, 14:26
    Jak dla mnie było genialnie, byłam 5 raz, ale po raz pierwszy wchodziłam na zamek ;) Świetny występ, na który bardzo czekałam, dało Psyche, tylko szkoda, że w piątek było tak kiepskie nagłośnienie, ale może to z powodu czwartkowej wichury. Irfan i Moon far away niezwykle klimatycznie a Aesthetic Meat Front powalił mnie z nóg. W sobotę najbardziej zaskoczył mnie Covenant, przyznam, że wcześniej ich specjalnie nie kochałam, ale koncert rewelacyjny. No a w niedzielę niestety Frontu musiałam słuchać z namiotu, bo 4 dzień imprezowania trochę mnie nadpsuł, ale na szczęście koczowałam pod zamkiem, więc nie było źle. Za rok obecność obowiązkowa, już jestem ciekawa, co będzie grało :-)

• Użytkownik
    • 13 VIII 2009, 16:52
    Mi się ogólnie podobało byłem pierwszy raz! Nie mogłem z początku przyzwyczaić się do tego, że często ktoś mi zdjęcia robił, ale później jakoś było okey xD a co do koncertów to świetnie zagrali Joy Disaster oraz Covenant

• "Castle Party. Muzyka, ludzie, zjawisko"

Książka o festiwalu Castle Party, zatytułowana: "Castle Party. Muzyka, ludzie, zjawisko"
    Recenzja książki na Dark Planet:
    kliknij
    Prezentacja książki na You Tube:
    kliknij
    Strona internetowa książki:
    kliknij

Anonimowi użytkownicy nie mogą wysyłać wiadomości. Zaloguj się lub utwórz konto, aby móc wysyłać wiadomości na forum.