Arch Enemy - Polish Fans » Forum

Arch Enemy ogólnie

• matiuk pisze...
    • Użytkownik
    • 18 XII 2009, 10:31

Arch Enemy ogólnie

Temat ogólny o Arch Enemy, czyli co myślicie na temat kapeli, wasze ulubione utwory, albumy, itp.

Imo najlepszy album to Anthems of Rebellion, najlepszy song - Dead Eyes See no Future głównie dlatego, że był to pierwszy utwór, który zajebiście mi się wkręcił :]

• Najlepszy album - Rise of the Tyrant
    Najlepszy numer - We Will Rise (solo gniecie autentycznie moje biedne jajca)

Ogólnie wrażenie, to cholernie spodobały mi się riffy i melodie tworzone przez braci Amott, zajebiste solówki, drapieżny wokal Angeli no i dobra technika Daniela. Zwłaszcza solo z Tyrants of the Rising Sun.

• Zwilku92 pisze...
    • Użytkownik
    • 10 I 2010, 0:45
    hmm.. mam dwa ulubione albumy, Doomsday Machine i Rise Of The Tyrant,
    najbardziej ulubione kawałki to We Will Rise, Nemesis, My Apocalypse i Silent Wars.
    Mnie się cholernie spodobał wokal Angeli, lepiej growluje niż niejeden facet no i daje nieźle czadu na scenie :D no i ciężka melodyjna muzyka jest genialna :D

• Jeżeli chodzi o album, zdecydowanie Anthems of Rebellion. Co do utworu mam problem z wybraniem tego jedynego ulubionego. Coraz to inny kawałek bezczelnie wtapia się w mózg i towarzyszy mi przez dzień, dwa, tydzień.. a potem wnika zupełnie nowy. Ale I Will Live Again kojarzy mi się z pewnym miłym wydarzeniem, więc niech będzie, że ten lubię najbardziej:)

• Bartek93 pisze...
    • Użytkownik
    • 10 I 2010, 17:01
    Brzmienie mają niesamowite :) i ten wokal, po prostu miażdżą.

Jeżeli chodzi o albumy, Rise Of The Tyrant oraz Anthems of Rebellion,
    Do drugiego albumu mam niesamowity sentyment, ponieważ to od niego zaczęła się moja przygoda z Arch Enemy. Pierwszy album natomiast pobudza mnie niesamowicie ;)

Utworu jako takiego ulubionego nie mam, wszystkie są bardzo dobre.

• Dranlol pisze...
    • Użytkownik
    • 10 I 2010, 20:42
    Najlepszy album - rise of the tyrant
    najlepsze nagranie - trudno wybierać spośród takich petard, ale osobiście bardzo lubię we will rise i burning bridges.

• noemi7 pisze...
    • Użytkownik
    • 12 I 2010, 18:02
    Uwielbiam wszystkie albumy z Angelą .Jedynie za najnowszym nie przepadam x} Ale numerem 1 jest chyba Anthems Of Rebellion.
    Na utwór ciężko się zdecydować. Carry The Cross, Instinct, My Apocalypse, Leader of the Rats..

• matiuk pisze...
    • Użytkownik
    • 15 I 2010, 13:20
    Jedynie za najnowszym nie przepadam x}
    opinia, którą dosyć często słyszę od fanów AE, większość nie lubi TROAE, w sumie nic dziwnego bo poza innym wokalem krążek nie błyszcze innowacjami ale z drugiej strony jest to kawał dobrej muzyki i ciekawa propozycja dla tych, którzy chcą porównać wokal Johana i Angeli w tych samych utworach :] dlatego ja ten krążek traktuje właśnie bardziej jako dodatek niż pełnoprawny album.

A tak przy okazji to Michael ostatnio powiedział, że już wkrótce zabierają się za tworzenie nowego krążka :) ciekawe co wypocą :)

• Zwilku92 pisze...
    • Użytkownik
    • 15 I 2010, 19:14
    Na pewno coś pachnącego dobrą muzyką :D

• Dranlol pisze...
    • Użytkownik
    • 17 I 2010, 21:56
    miejmy taką nadzieję ;)

• Zwilku92 pisze...
    • Użytkownik
    • 17 I 2010, 22:22
    Tak na pewno będzie a jak nie, to niech mnie kule biją xP

• Barnej666 pisze...
    • Użytkownik
    • 21 III 2010, 11:24
    Na pewno będzie coś zajebistego. :)
    Oby nagrali coś w stylu Rise Of The Tyrant. :D

• Monk888 pisze...
    • Użytkownik
    • 29 VIII 2010, 12:16
    Najlepszy album - Rise of the Tyrant, z kolei najlepszy utwór trudno powiedzieć, może Ravenous. Arch Enemy to niewątpliwie jeden z najwspanialszych zespołów i pierwszy jaki poznałem z gatunku melodeath, niewiele zespołów tak silnie na mnie działa, AE ma w sobie to coś, dlatego nie mogę się doczekać koncertu w październiku. Co do ostatniego albumu również mieszane uczucia, ale jako że był to swojego rodzaju eksperyment i nie do końca typowy album to spodziewam się, że już nie długo pokażą się informacje o normalnym longplay'u z całkiem nowym materiałem :)

Remeber Proud brothers everything is passible when let the mystic power of the dragonflame
    • xstangerx pisze...
    • Użytkownik
    • 18 XII 2010, 11:02
    Mój Doomsday Machine.
    Utwór... My Apocalypse. To od niego tak naprawdę zaczęłam.

• [Usunięty użytkownik] pisze...
    • Użytkownik
    • 31 III 2011, 19:08
    Mi się podobają wszystkie płyty, na których śpiewa Angela, nie mam ulubionej. Jeśli chodzi o piosenkę to to samo, wszystkie są zajebiste.

Anonimowi użytkownicy nie mogą wysyłać wiadomości. Zaloguj się lub utwórz konto, aby móc wysyłać wiadomości na forum.